Actes Socials
Activitats del Club PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Celia   
diumenge, 14 de setembre de 2008 17:46
 La vida social de la nostra entitat
 
L’Esportiu Penedès manté una vida social molt activa amb la realització de diversos actes socials.
                                            
La Gala anual és, potser, l’esdeveniment més important de l’any fora de les pistes. És el moment en que atletes, tècnics, membres de la junta, socis i familiars o amics ens apleguem per celebrar oficialment el final de la temporada. Aquest acte ve acompanyat d’un sopar i el darrer, per citar un exemple, va tenir lloc al Centre Cultural La Lleialtat de Sant Miquel d’Olèrdola. En aquest acte s’hi van aplegar 167 persones. En aquestes gales atlètiques, s’hi premien els millors atletes de la temporada i a més, l’entitat fa homenatge a antics atletes, tècnics o dirigents. En les darreres gales s’ha fet lliurament de la medalla de la entitat a personalitats com:

Sr. JORDI  PORTA,  catedràtic i ex - entrenador a la primera etapa del EP. 1 rècord absolut.

Sr. FRANCESC  OSUNA, 3r President a la primera etapa EP. 9 rècords absoluts.

Sr. RAFAEL  INIESTA, pioner de l’atletisme comarcal. Atleta als anys ’49 – ‘55

Sra. BASI  HITOS, ex – atleta de l’entitat. 2 cops Campiona d’Espanya. 4 rècords absoluts.

Sr. JORDI CENDRA, 1r President del CNV – Esportiu Penedès.

Sr. PAU BUNDÓ, ex - atleta de l’entitat. 2 vegades Campió d’Espanya. 2 rècords absoluts.

Sr. FRANCESC FAURIA, ex – atleta del Club. Participà als Campionats d’Espanya. 1 rècord Absolut.

Sr. JOAN CANALS, ex – atleta de l’entitat. Un dels atletes destacats en proves de cros i obstacles.

Sra. NURIA REPISO, Presidenta del Club Esportiu Xamba, per la bona sintonia entre ambdós Clubs.

El Club demostra, una vegada més, que creix sense donar l’esquena a tots aquells que l’han ajudat a arribar a on és ara, ja sigui amb la seva trajectòria esportiva o en alguns casos des dels despatxos.  

Un altre acte de rellevància és el clàssic dinar de germanor.  A les darreres edicions s’ha optat per cuinar una paella gegant i val a dir que han tingut molt d’èxit, superant en els darrers tres aplecs el centenar de comensals. Aquest acte acostuma a tenir lloc a l’aire lliure i en les darreres edicions ha tingut lloc a les instal·lacions del Casal 2000, a la muntanya de Sant Jaume. 

A banda d’aquests, l’Esportiu Penedès organitza, fidel a l’herència esportiva de la primera etapa del club, el Cros del Penedès. A dia d’avui, i tenint en compte la dificultat econòmica que comporta l’organització d’un esdeveniment d’aquesta magnitud, s’opta per la formula de adaptar-lo a un dels Cros escolars del calendari comarcal. Així, al 2007 i 2009  va tenir lloc a Pacs del Penedès, mentre que al gener del 2008 va celebrar-se la onzena edició a Sant Cugat Sesgarrigues i des de la temporada 09/10 ha tingut lloc a Santa Margarida i Els Monjos, fins a dia d'avui. També Moja a volgut adaptar-lo, amb encert, al seu recuperat Cros. Cal dir, que tot i la festa esportiva de la que se’n aprofiten centenars de nens i nenes de la comarca, aquests cros queden molt lluny de l’èxit dels primers Cros del Penedès, en que s’havien arribat a reunir fins a 2500 atletes en l’edició de l’any 1980 i superant els 1000 participants, al menys en cinc edicions.

Els Controls socials en Pista son una altre activitat habitual a l’entitat. A dia d’avui s’han organitzat, amb el vist i plau de la Federació Catalana d’Atletisme, fins a dinou Festivals, un d’aquests en Pista Coberta. Alguns han estat convocats com a Proves Combinades, per tal de que així, els joves atletes practiquin un ventall molt més plural de proves.

Les Marxes socials de Muntanya / la nostra Sant Silvestre han esdevingut darrerament una gran troballa. Fins aleshores s’han organitzat una dotzena, si bé quatre d’aquestes fetes a Torrelles de Foix son co-organitzades amb el Centre Excursionista Penedès. A més de les citades, s'han fet la Marxa de Nadal a Vilobí, la Marxa de Matabous a Olesa de Bonesvalls, la Marxa del Trèbol de Reis a Sant Llorenç d'Hortons o la Raspallada entre altres. Aquestes solen ser d’una distància que oscil·la entre els 6 i els 10 quilòmetres i els participants les poden fer corrent o caminant. Per a molts, aquestes curses son l’oportunitat de descobrir racons inèdits del Penedès, ja que totes son per camins de terra. Per a d’altres, l’activitat es converteix en un entrenament envoltat de nous o vells amics. En els darrers anys, se'ls ha adaptat el nom a les dates en que es realitzen, i es plantegen com autèntiques Sant Silvestres de muntanya!

Una altre activitat que el Club ja s’ha atrevit a organitzar han estat les Curses d’Orientació. De fet, en els darrers anys n’hem organitzat vuit a Sant Miquel d’Olèrdola, la qual es contempla com un acte més de la seva Festa Major. A banda, però, també hem organitzat un parell a les darreres edicions de les 24 hores de l’esport a Vilafranca. Aquestes van ser nocturnes i van resultar molt divertides. Hi vam col·laborar en la organització d’una altre que va tenir lloc en el decurs del Jovestiu ‘07. La d'en Lluís Barrera, però, és la que ha esdevingut més popular i multitudinaria. Organitzada conjuntament amb els Xicots de Vilafranca, te lloc a les acaballes de maig o inicis de juny, amb sortida des del centre de Vilafranca. Ja s'han organitzat quatre edicions. 

També, el grup d’entrenament dels dimecres, ve organitzant unes Marxes Nocturnes que no tenen pèrdua. Aquestes s’han de fer amb frontal ja que son de nit i no passen de purs entrenaments amb bona companyia i realment divertits. En acabar, s’improvisa un sopar o piscolabis entre tots.

Però l’activitat del Club no s’atura i a banda d’aquests actes, l’entitat co-organitza o col·labora en la organització de tot un seguit d’activitats, com poden ser:

 *   La Cursa solidària País del Cava, que uneix Vilafranca a Sant Sadurní i que tota la recaptació va destinada a la Marató de TV3.

*  El Corre – bàsquet, un raïd urbà que combina tres vessants esportives (atletisme, orientació i bàsquet) i el qual va néixer gràcies a la bona sintonia entre el Club Esportiu Xamba de bàsquet i la nostra entitat.

*  La Mitja Marató de l’Espirall. La clàssica prova de resistència que l’Associació de veïns d’aquest barri vilafranquí organitza anualment i que té el gran privilegi de ser la Mitja més antiga de Catalunya!

*  La Milla Urbana del Molí d’en Rovira. Una cursa amb 27 anys de vida i que, al mes de juliol, mai falta en les festes d’aquest altre barri vilafranquí.

*  Marxa de resistència 7 cims. Una prova de llarga resistència (60km) que esta inclosa al calendari de la Copa Catalana de Marxes de resistència. L’Esportiu col·labora principalment en la marxa de 10km que hi ha adjunta. 

*   La Corre-collons, una cursa de muntanya, de 10km, que neix a Les Gunyoles amb la complicitat del nostre club.

*  L’Esportiu també col·labora en molts Cros escolars del Penedès, donant suport a que la matinal suposi sempre un èxit esportiu, una festa atlètica!

 

L’Esportiu Penedès sempre col·labora amb l’esport, en qualsevol iniciativa. Així, també vam ser una de les entitats que vam treballar desinteressadament per tal que el Torneig Joan Petit, el qual recapta diners per la lluita contra el càncer infantil, fos un èxit.

Viu l’Esportiu!!!

 Compta-atletes

El Tronki, mascota de l'Esportiu Penedés

Tenim 300 atletes

Curses destacades

Bàner

Calendari

« < Setembre 2017 > »
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Destaquem

Bàner

Enllaços

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner