Escola Esportiva
Escola esportiva PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Toni Santisteban   
diumenge, 14 de setembre de 2008 17:08

Escola esportiva 

 

La Promoció de l’Esportiu gaudeix d’una bona salut gràcies a un encertat programa de base. Si bé en la primera etapa de l’entitat (anys 70, 80 i 90) no és va donar excessiva importància a la pedrera, fet que ara és primordial, va ser a partir de l'any 2006 que aquesta va agafar el protagonisme dins el programa de Club.

Els grups que actualment ofereix l’Esportiu s’han vist saturats amb un creixement digne d’estudi. L’Escola esportiva actual s’estructura en 2 grans grups, dels quals en resulten diversos sub grups. El primer gran grup és el que està format per les categories Promoció, Pre Benjamí, Benjamí, Aleví i Infantil, i els quals entrenen els dilluns, dimarts i divendres. Mentre que el segon grup l’estructuren la categoria de Cadet, i aquests entrenen dilluns, dimecres i divendres principalment, si bé també hi ha atletes que ho fan en dies aleatoris o els dimarts i dijous.

Els Pre Benjamins, Benjamins i Alevins descobreixen l’atletisme mitjançant una fórmula de joc progressiva que cada cop els acosta més a conèixer cada una de les especialitats del ventall atlètic. En Promoció i Pre Benjamí gaudeixen del joc, el qual emmascara altes dosis de psicomotricitat específica i els fa despertar certs aspectes motrius importants de cara a la segona etapa, la de Benjamins. Aquí intervenen la coordinació, la flexibilitat, amb grans sessions de resistència i velocitat a dins dels jocs. Els Alevins treballen jugant i adopten grans valors físics de cara a establir una bona base per formar els futurs atletes, o bé esportistes que gaudiran practicant altres esports. 

                     

 

Els atletes Infantils fan un aprenentatge plural de totes les habilitats atlètiques i es formen físicament sota la fórmula de les proves combinades, la qual cosa els condueix a practicar totes les disciplines atlètiques i per tant a assolir una bona polivalència. A partir de l’etapa Cadet, alguns atletes escurcen el ventall de possibilitats de les proves que volen practicar i en alguns casos concrets ja se’ls comença a encaminar cap als tipus de proves que més dominen o desitgen fer. No obstant, la fórmula de les Proves Combinades persisteix durant aquesta etapa. 

És a partir de l’etapa Juvenil i l’arribada a les categories superiors quan finalment especialitzem del tot als nostres atletes.

Per conèixer els horaris dels diferents grups, ho podeu consultar en aquesta web, clicant a la casella “HORARIS ENTRENAMENTS”, a dins de la secció de CLUB, o bé trucant al telèfon del nostre Director Técnic, al 667067584. 

 Compta-atletes

El Tronki, mascota de l'Esportiu Penedés

Tenim 300 atletes

Curses destacades

Bàner

Calendari

« < Setembre 2017 > »
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Destaquem

Bàner

Enllaços

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner