Pista a l'aire lliure
Resum Aire Lliure PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Toni Santisteban   
dilluns, 11 d'agost de 2008 16:28

Resum de la temporada d'Aire Lliure 2008

A nivell conjunt, la tornada de l’Esportiu Penedès a la Lliga Catalana Absoluta, en la seva 3a Divisió, és el més gran motiu de satisfacció per la nostra entitat. A més, l’equip format per atletes d’un altíssim nivell humà, va estar molt a prop de colar-se a la Fase Final d’ascens. Les dues darreres jornades es va competir a la Final B, resultant contundents guanyadors d’aquesta Final de consolació i per tant 7è millor Club de la categoria.   A nivell individual, l’excel·lent 6è lloc de l’Achraf Charkaoui en el Campionat d’Espanya d’aire lliure Juvenil, destaca per sobre d’altres bons resultats.  I no podem menysprear, de cap manera, el 7è lloc de Jordi Ballesteros al Rànking Català Absolut en la prova dels 5000mm sobre tartà.  La part més negativa son les inoportunes lesions de Sergi Ferret i d’Isaac Gil, els quals van quedar fora de participar amb l’històric equip de lliga, així com Moisès Manso, qui es va lesionar mentre corria els 100mll.

A nivell de Promoció aquesta ha estat la millor temporada de la història de l’Esportiu. Amb una destacada presència en tots els Campionats de Catalunya de conjunts, culminats amb les medalles en Benjamí, tant de Clubs (bronze) com de relleus (plata), així com revalidar l’excel·lent segon lloc al Trofeu Pratenc.  Individualment, la Promoció ha assolit un total de 5 medalles en Finals federades (Or d’Omi Saheli en la prova de Pilota i Bronzes de Bernat Ferrando al Disc, Clàudia Palet als 3000mll, Pol Retamal a l’Alçada i Driss Rhimo als 1000mll) i un total de 13 medalles en les finals escolars (7 en Infantil i 6 en Aleví). Aquests bons resultats, han portat a l’Esportiu ha lluitar a prop dels Clubs més grans i ha ser l’entitat penedesenca més guardonada a la Festa de l’esport que cada any commemora l’Ajuntament. 

De pista en pista

Exhaurida la temporada indoor al mes de febrer, vam començar el març presentant-nos al Trofeu Nàstic de Tarragona, on vam assolir un grapat de rècords comarcals, destacant al veterà Manel Ruiz, la Juvenil Nadia Kankhan, els Infantils Pol Arnan i Anna Deàs o als Alevins Óscar Esteve i Maria Florentí.  

Hem assistit a un munt de controls de Promoció, però en destaca l’organització de diversos controls a nivell social. Aquests han estat organitzats amb la fórmula de Proves Combinades, la qual cosa obliga als joves atletes ha participar en diverses proves i continuar així amb una formació més plural. 

La Fase prèvia de relleus de Promoció va suposar una nova jornada històrica. Primer per presentar un total de 11 equips dels 14 possibles, un fet que mai s’havia assolit. I d’altre banda amb 5 equips classificats per la gran Final de Granollers: els Benjamins nois i noies (4x60), els Alevins nois i noies (també 4x60), i els Cadets nois (4x100).  I a la gran Final Nacional, l’equip benjamí format per Kevin Retamal – Pol Valls – Kyle Lewy i Pol Retamal, va aconseguir penjar-se la medalla de Plata, només superats per la JAS (Sabadell). 

En els Campionats de Catalunya Universitaris, la nostra Maria Helena Rovira, encara vinculada al CA Manresa, va assolir dues xapes a les proves de Pes i Disc, ambdós de color bronze.  

El 12 d’abril arribà el gran dia. Havien passat 20 anys des de la darrera participació en lliga d’un equip masculí penedesenc: l’Esportiu Penedès. Molt de temps des de que aquell equip salvà la categoria (3a Divisió) in extremis en un encontre a casa, al mes de maig de 1988.  Ara, a l’estadi de El Prat de Llobregat, mentre que per la resta de Clubs era una Jornada més, la primera del 2008, per a nosaltres era un motiu de traca, mocadors, i fins i tot alguna llagrimeta retinguda de pura il·lusió. Ha costat molt confeccionar aquest equip i reunir tots els recursos necessaris, però és la evidència de que fent les coses bé i posant totes les ganes del món, és possible!  Una vegada més, i no ens cansem de fer-ho, des d’aquí l’agraïment a tots i totes els que ho heu fet possible amb el vostre petit gra de sorra, però sobretot a l’equip d’atletes que aquell dia va competir, amb molta il·lusió i deixant-se la pell sobre l’estadi pratenc: PERE VIAS, ISMAEL EL KAICH, ERIC ROSSELL, JOAN SOLANA, ACHRAF CHARKAOUI, SIMÓN BARRADO, MOISÈS MANSO, MANEL RUIZ, ALEIX CLAVELL, ABDENABI EL AMRI, TONI SANTISTEBAN, JORDI SEMIS, TOMÁS BOTAS, JORDI BALLESTEROS, JOSÉ ESTEBAN RUIZ i CRISTIAN TRINIDAD Amb aquest modest, però gran equip, es va assolir la segona posició d’un emocionant encontre, superats només pel superior ISS Hospitalet B, i per davant d’un equip que finalment aconseguí l’ascens a 2a, el Pratenc AA. 

De la resta de jornades de Lliga, cal destacar que de ben poc no vam assolir el pas a la Final que disputaren els 6 millors equips (Finals d’Ascens a 2a categoria) i vam competir la resta de Jornades en la Final B, guanyant els dos encontres, a Cambrils i a Valls, i finalitzant doncs com el 7è millor club de la 3a categoria. En aquestes jornades, també hi van posar el seu granet de sorra, els atletes BERNAT FERRANDO, ÀLEX MATA i ARNAU ROVIRA els quals, tot i la seva joventut, son peces claus en els equips de lliga dels propers anys. Un bon resultat per el primer any del anhelat retorn a la Lliga Absoluta. 

Penseu que a l’any 1977, de la mà del Club Natació Vilafranca – Esportiu Penedès, hi va haver la única participació penedesenca en Lliga femenina. 31 anys! Potser ha arribat l’hora de treballar fort per canviar-ho!  

Pel que fa al Trofeu Pratenc de l’1 de maig, novament vam sortir de la pista amb el sots campionat a la butxaca, la qual cosa ens consolida com una de les millors promocions de Catalunya. Aquesta vegada, el títol de Campió va recaure en l’Universitari. En el Pratenc únicament puntuen els tres millors atletes de cada prova, puntuant per l’Esportiu: Arnau Marín, Aida Santacana, Núria Font, Omi Saheli, Pol Arnan, Adrià Rossell, Bernat Ferrando i Kaoutar el Amri, així com els relleus 4x60 BM (Kevin Retamal, Driss Rhimou, Arnau Masrín, Pol Retamal) BF (Anna Queraltó, Cristina Valderrama, Paula Roig, Maria Conesa) AM (Eric de Antonio, Marc Conesa, Soufianne Hachioui, Óscar Esteve) i AF (Elena Casas, Laia Saumell, Omi Saheli, Radka Anatolieva).   

Arribats als Campionats de Catalunya de Proves combinades, una disciplina que cada vegada és té més en compte des del cos tècnic de l’Esportiu, torna a destacar el nom de l’Eric Rossell, i aquesta vegada amb més força que mai al completar el seu primer Decatló. L’Eric va ser 6è de Catalunya Júnior desprès de completar les 10 proves sota una calor impressionant a l’estadi Serrahima. Per darrera ve amb força un altre jove valor sortit de la pedrera de Vilobí, el Bernat Ferrando. De moment el Bernat, sense fer massa soroll, s’ha colat a la Final de Catalunya reservada als 12 millors. Tot i que és de primer any ja s’ha fet un lloc en aquest Campionat finalitzant 7è i establint un nou rècord comarcal de les combis.

    

El Campionat de Catalunya de Clubs de Promoció es sens dubte el moment més estressant de la temporada, i alhora un dels més bonics. Es respiren altes dosis de companyerisme i es veu com tothom s’esforça al màxim pel bé d’un club!  Enguany van ser a Calella, la qual cosa dificultà força lligar horaris i transports.  Pel que fa a l’Esportiu, vam aconseguir presentar un total de 5 equips (per l’1 del 2006 i pels 2 del 2007), dels 8 possibles i, a més, vam aconseguir una plaça de podi més 2 de finalistes i 2 més al top ten. El podi fou per els Benjamins masculins, en ser 3rs, amb un equip format per Kevin Retamal, Driss Rhimou, Lahcen Ouaha, Pol Retamal, Adrià Boada i Kyle Lewy.  Les dues places de finalistes, foren per al conjunt Cadet masculí, qui van ser 4ts i només superats pels grans clubs de Promoció catalans com son Agrupació Atlètica, CA Manresa e ISS l’Hospitalet. Aquest resultat és d’un alt valor atlètic! L’altre plaça de finalista fou per al conjunt Aleví femení, que van ser 5es. Els Alevins nois i les Infantils noies van ocupar la 10a posició. Driss Rhimou, Pol Retamal i Arnau Rovira van obtenir les millors puntuacions individualment.  

Jordi Ballesteros fa la primera gran actuació a l’aire lliure en imposar-se als 5000mm del Meeting RFEA de Veterans disputat a Reus. En Jordi va aturar el cronòmetre en 24’39”58. 

A mitjans de maig arriben les Finals escolars de Catalunya i un munt de medalles per als nostres representants. Bernat Ferrando guanya l’Or a la prova de Disc, Jordi Colomé la Plata en els 100m tanques, mentre que l’Adrià Rossell i la Maria Poch obtenen el Bronze, també en Disc i en tanques respectivament. La jornada s’hagué de suspendre pels forts aiguats caiguts a El Prat. Una vegada represa, a les pistes de Lloret de Mar, l’Adrià Rossell es penjà l’Or en Pes, mentre que el seu company Bernat fou Plata en la mateixa prova. L’Ibrahim Chakir va ser 3r a la Final dels 3000mll.  Pel que fa als Alevins, medalles d’Or per Omi Saheli en Pilota i per Pol Arnan en Llargada. I medalles d’argent per Radka Anatolieva en Llargada i 60m tanques, i per Pol Arnan també en tanques, així com un bronze per Omi Saheli als 60mll.  

Una altre alegria la va propiciar l’Esther Viñas als Campionats d’Espanya per atletes sords disputats a Calella. L’Esther va aconseguir fins a 4 medalles!!!  1 d’Or al relleu 4x100 i e de Bronze en 100mll, 200mll i Salt de Llargada. L’Enhorabona Esther! 

Pel que fa als Campionats de Catalunya de la pròpia Federació Catalana d’Atletisme, de primer s’ha de passar el tràngol de ser convocats a la Fase Prèvia, per la qual cosa, en la majoria de categories s’exigeixen marques mínimes de classificació. Les prèvies van estar passades per aigua i van tenir lloc al renovat estadi del Congost de Manresa. Atletes com la Radka, l’Eric de Antonio o l’Esther Viñas, amb grans possibilitats en un futur, eren eliminats amb el cònsol d’haver arribat fins on molts ja no arriben. Dels molts que passaren a la Final, en destaquem la medalla d’Or de l’Omi Saheli en el Llançament de Pilota Aleví femení (la iniciació a la prova de Javelina). L’Omi va resultar molt superior a la resta de contrincants. La medalla de bronze, contra tot pronòstic, de la Clàudia Palet en els 3000mll ens va regalar una enorme satisfacció a tots els presents, alhora que, una vegada més, és un indicador de la qualitat que la Clàudia amaga a dins seu.  Bones son les places de finalista (8 millors de Catalunya) de Pol Arnan en Salt de Llargada , qui va ser 4t desprès de veure esfumar-se el Bronze en el darrer intent del seu adversari i per només uns centímetres, així com també un bon 6è lloc del mateix Pol en els 80m tanques i de l’Elena Casas en el Salt d’Alçada, experimentant una gran millora tant en la Prèvia com a la Final. També finalista, gràcies a la 8a plaça, va ser l’Omi Saheli en una espectacular final de 60mll.   

En la Final FCA d’atletes Benjamins, celebrada a l’Hospitalet, medalles per Driss Rhimo en ser 3r als 1000mll i de Pol Retamal en ocupar idèntica posició al Salt d’Alçada. A més d’aquests dos metalls, places de finalista pel propi Pol en ser “xocolata” (4t) als 60mll, per l’Anna Queraltó en ser 7a a l’Alçada i per la Naima Aït Alibou en ser 8a als 1000mll. 

I seguint amb les Finals de Promoció de la FCA, la darrera va ser la de Cadets disputada a Amposta, amb un pletòric Bernat Ferrando assolint la medalla de Bronze a la prova de Llançament de Disc. Però la gran sorpresa la va donar en Nil Baró, qui es va colar amb la millor marca a la Final de 300mll de la que va resultar ser 4t. El Nil, a més, es va quedar a només dècimes de la mínima exigida per poder anar al Campionat d’Espanya Cadet. L’altre plaça de finalista la va aconseguir l’Ahmed Chakir, desprès de fer una gran final de 1000mll, on va finalitzar 5è. Tant l’Àlex Mata que doblava prova, com l’Ibrahim Chakir van finalitzar en bons 10ns llocs, i la única representant de les noies, la Kaoutar el Amri va ser 11a en Llançament de Disc.

 

El 28 de maig, l’Achraf Charkaoui aconseguia a Valls, amb 1’57”7, la mínima d’Espanya Juvenil de la prova de 800mll, la primera mínima estatal aconseguida amb la samarreta vermella esportivista.  

L’Esportiu Penedès també va apuntar, per sempre, el seu nom al palmarès de la Marató per relleus de Lleida, celebrada a les pistes del Sícoris Club. Va ser del tot emocionant, ja que malgrat la distància total de 42.194m, la prova es va decidir en la darrera volta, quan Mohssen superava a l’advesari del conjunt de Mollerussa que ens precedia. L’equip de relleus va ser integrat per Ismael Kaich, David Velasco, Toni Santisteban i Mohssen el Haddad. 

L’únic representant de l’Esportiu al Campionat de Catalunya Absolut va ser el marxador Jordi Ballesteros, el qual resultà finalista en ser 6è als 5000mm. La Final va tenir lloc a l’estadi Joan Serrahima de la ciutat barcelonina. 

Força participació dels atletes més grans a les jornades Josep Campmany a Barcelona. Atletes com l’Aleix Clavell milloraven registre en els 200mll, o l’Eric Rossell al Pes. També el duet Achraf Charkaoui e Ismael el Kaich rebaixaven els seus cronos als 1500mll. Però qui va estar molt a prop del seu somni va ser l’Abdenabi el Amri, quedant-se a sols 4 segons de la mínima exigida per anar a Almería (Final d’Espanya Juvenil) en els 5000mll. 

En les Finals de Catalunya de categories superiors també hi va haver recollida de medalles, gràcies al 2n lloc d’Ismael el Kaich en els 3000m obstacles Júnior, la Plata de la Maria Helena Rovira al Pes Promesa o el Bronze de l’Achraf Charkaoui en els 2000m obstacles Juvenils, amb una nova mínima que li permet participar en aquesta prova en els propers estatals d’Almeria. Places de finalista per la Maria Helena (4a en Disc) i per l’Eric Rossell (7è en Disc). 

Pel que fa als Veterans, un excel·lent Bronze de Simón Barrado a la Final de 1500mll, i plaça de finalista per Manel Ruiz en ser 5è als 100mll.  El mateix Simón Barrado va aventurar-se a participar als Campionats d’Espanya Master a Gandia, on va ser 16è a la prova de 1500mll amb 5’02”74. 

En els darrers tirs de la temporada estival, l’Achraf es desplaçava fins a Almeria amb l’autocar de la Catalana, per tal de donar-ho tot en el seu primer Campionat d’Espanya. Finalment va ser 6è en una Final protagonitzada per la seva pròpia ansietat. Es tracta, però, d’un gran resultat per ser la seva primera incursió entre els més grans del país en un estatal. A més de plaça de finalista, es va endur un nou rècord del Penedès Juvenil en aquesta distància, amb 6’15”17. 

Amb les piles a tope, l’Achraf tanca la temporada en pista 2007-2008 per l’Esportiu Penedès, guanyant la seva sèrie dels 1500mll de la darrera jornada del Criterium Campmany, a Barcelona. A més ho va fer amb marca personal de 4’06”93.

 Compta-atletes

El Tronki, mascota de l'Esportiu Penedés

Tenim 300 atletes

Curses destacades

Bàner

Calendari

« < Setembre 2017 > »
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Destaquem

Bàner

Enllaços

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner